Nominerade för år 2020

Tillbaka till förstasidan för Helsingborgs Medborgarmedalj

Här kan du se vilka personer som blivit nominerade till Helsingborgs Medborgarmedalj för år 2020
För att se den motivering som lämnats som anledning till att personen ska tilldelas Medborgarmedaljen så klicka på personens namn.

Lisa T Hassel
Andreas Wargenbrant
Marinette Petterson
Föreningen Hemlösas hus
Röda Korset Helsingborgskretsen
Annika Andersson
Carina Sjöstrand, Två nomineringar
Nyrola Elimä
Anki Celander
Björn O Anderberg

Lisa T Hassel
Lisa har varit ett ansikte utåt för de i vården som kämpat hårdast under pandemin. Hon skrev dagbok under tiden hon var utlånad till Stockholm under våren och jobbade på intensivvårdsavdelning med covidpatienter på KS Huddinge för att bland annat ta med erfarenheten tillbaka till Helsingborgs lasarett. Hennes ord om sjukvårdspersonalen hårda arbete och erfarenheter har uppmärksammats i radio och tv både regionalt och nationellt. Lisa har varit ansiktet utåt för Helsingborgs lasaretts vårdpersonal under deras extraordinära insats under coronapandemin. En stark kvinna som verkligen visat att sjukvården i Helsingborg ligger i framkant och lyft statusen för vårdpersonalen.

Tillbaka till toppen

Andreas Wargenbrant
Wargenbrant har fått liv i en gammal historisk byggnad ”Spritan” i Ödåkra och satt densamma på kartan. Spritan är nu ett omtyckt utflyktsmål och utvecklas fortlöpande.

Tillbaka till toppen

Marinette Petterson
För sina otroligt fina torsdagsmålningar av byggnader o platser i Helsingborg. Sök på Marinette Pettersson på fb så ser ni.
#TorsdagsTeckning

Tillbaka till toppen

Föreningen Hemlösas hus
En organisation som hjälper och värnar om de personer som ramlat igenom våra sociala skyddsnät och som lever i en tillvaro som inte borde finnas i ett välfärdsland som vårt. Genom sina insatser bidrar de till att hjälpa människor på baksidan av den offentliga fasaden i stan. En hjälp som syftar till att ge dem tillbaka sitt människovärde.

Tillbaka till toppen

Röda Korset Helsingborgskretsen
Volontärerna har hjälpt hundratals äldre och sjuka med att handla under pandemin. Röda korsets volontärer har under året ställt upp där det behövs, både på sjukhusområdet, och hjälpt riskgrupper och bidragit till att minska ensamheten och isoleringen av stadens äldre.

Tillbaka till toppen

Annika Andersson
Helsingborgs underbaraste Silviasyster.
Hon kämpar för de som är sjuka i demens i Helsingborg och ställer alltid upp för de dementa även på sin ledigt. Någon med sånt här hjärta finns inte.

Tillbaka till toppen

Carina Sjöstrand
Denna person hjälper allt och alla. Gör allt för sina kollegor trots sina sjukdomar. Hon hjälper alla fattiga hon kan med allt. Kläder pengar mat till jättemånga varje vecka. Gör oändligt storkok till sin 91 åriga mor som inte gillar maten på boendet. Tänker verkligen på Alla människor oavsett problematik. Världens bästa människa och alla brukarna på jobbet kallar henne ”mamma” även alla kollegor för hon är verkligen ALLAS mamma.
Tråkigt hon blir utnyttjad men hon väljer att älska och visa sin sympati och empati till allt och alla, så hon förtjänar verkligen till 100% en, nej 1000 medaljer.
Motivering av ytterligare person: För att osjälviskt hjälpa andra människor på alla sätt och vis när det behövs som mest.

Tillbaka till toppen

Nyrola Elimä
Nyrola är förmodligen den modigaste invånaren i Helsingborg. Hon har under 2020 och 2021 varit en viktig person för att belysa vilka orättvisor och förtryck som sker i Kina av Uighurbefolkningen. Hon har trots risk för sitt egna och anhörigas säkerhet pratat om detta offentligt, något som väldigt få vågar göra. Hon har synts inte bara i Sverige, utan även internationellt och hennes fall har uppmärksammats bland annat i USA, Australian och EU

Tillbaka till toppen

Anki Celander
Anki har ett ökat varmt engagemang i sitt arbete-både professionellt och ideellt-i sitt arbete med personer med funktionsvariationer. Detta gör att jag anser Anki Celander vara väl värd Helsingborgsmedaljen.

Tillbaka till toppen

Björn O Anderberg

Björn är en eldsjäl i arbetet med Hemlösas hus , har ett stort hjärta och värnar de spm hardcore sämst.
Hans arbete är uppskattat och även otroligt viktigt!

Tillbaka till toppen

%d bloggare gillar detta: