Sverigedemokraterna

Gå till Startsidan
Tillbaka till partiernas berättelser

Här är de berättelser som inkommit från Sverigedemokraterna över politiska frågor de är stolta över att ha drivit.

För att läsa någon berättelse bara klicka på den rubrikrad du är intresserad av.

Räddade Ångfärjestationen
Nej till Landborgskopplingen
Motion om tiggeriförbud
Nej till moskébygge
Nej till böneutrop i Helsingborg

Räddade Ångfärjestationen

Sverigedemokraterna drev längre frågan om att Ångfärjestationen inte skulle rivas och ville ha en folkomröstning i frågan. Pressen på de styrande partierna från de som ville bevara Ångfärjestationen blev till slut så pass stor att de styrande tog beslutet att flytta den till en ny plats. Den nya placeringen för byggnaden är utmärkt och passar perfekt in i omgivningen.

Tillbaka till toppen

Nej till Landborgskopplingen

Trots stort motstånd från många var Sverigedemokraterna länge för landborgskopplingen och gick 2018 till val på att den skulle byggas. Parkeringssituationen i staden är undermålig och en landborgskoppling hade löst en del av den problematiken. Efter valet framkom nya uppgifter som innebar att bygget skulle bli betydligt dyrare än planerat. Sverigedemokraterna anser att det allt för många gånger tagits fram siffror på kostnader som sedan efterhand skruvats upp rejält, därför valde vi efter valet att dra i handbromsen och vår röst kom att vara avgörande för att stoppa byggandet av Landborgskopplingen.

Tillbaka till toppen

Motion om tiggeriförbud

Efter valet 2018 lade Sverigedemokraterna en motion om tiggeriförbud i Helsingborgs kommunfullmäktige. Flera kommuner hade då infört ett förbud och vårt förslag utgick efter en liknande modell som där. När frågan debatterades i början av 2020 var Sverigedemokraterna det enda parti som röstade för ett tiggeriförbud.

Tillbaka till toppen

Nej till moskébygge

Hösten 2020 framkom det att staden skulle genomföra ett överlåtelseavtal för byggandet av en moské i Helsingborg. Sverigedemokraterna gick ut hårt i både sociala medier, i traditionella medier och politiskt för att stoppa marköverlåtelseavtalet för att på så sätt stoppa moskébygget. På kommunfullmäktige krävde vi folkomröstning i frågan, men vi var det enda parti som ville ha en folkomröstning om detta. Dessvärre var vi också det enda parti som röstade nej till förslaget om att stoppa moskébygget.

Tillbaka till toppen

Nej till böneutrop i Helsingborg

Hösten 2018 debatterades frågan om ett förbud mot böneutrop i Helsingborg efter ett yrkande från Sverigedemokraterna. Vi insåg att vid byggandet av en framtida moské så finns risken att de ansöker om att få arrangera böneutrop. Sverigedemokraterna var det enda partiet som röstade för ett förbud. 

Tillbaka till toppen

%d bloggare gillar detta: